Initiere in tainele meditatiei - 90 minute

Minte echilibrata

„Mens sana in corpore sano” nu este doar o vorbă în latină, este un adevăr general disponibil mereu. Iată câteva sfaturi pentru a-ți menține minte echilibrata ageră și concentrata:

Exercitii pentru o minte echilibrata

Cititi zilnic

Citirea a 10 până la 20 de pagini pe zi vă poate face să citiți o carte de 200-400 de pagini în doar 20 de zile. Oricum, acesta este enorm și puteți citi până la 20 de cărți pe an. Veți fi peste media oamenilor care citesc poate 2 cărți pe an.

Găsesc aceasta o modalitate grozavă de a păstra o disciplină a mintii, de a învăța enorm și de a mă inspira din toate acele cărți grozave de acolo. Puteți citi ficțiune, non-ficțiune, cărți legate de job sau biografii, există o mulțime de resurse din care să vă inspirați.

Doar alegeți un subiect și începeți de acolo, cărțile inspiratoare sunt la un clic distanță, pe orice subiect, fie pe hârtie, fie cărți electronice.

Meditatia ca o rutină

Meditatia a fost în trecut ceva pe care doar lideri și oamenii religioși o făceau, dar acum se știe că are pentru toată lumea un mare sens.

Meditatia este una dintre cele mai bune modalități de a vă regenera și ascuți creierul. Ne permite să ne deconectăm de la trenul de gânduri pe care îl avem de obicei și să creăm spațiu mental.

Poți alege să asculți meditatii ghidate și să vezi cum sunt pentru tine, sau poți alege să faci „meditatia statuilor”, care spune că stai nemișcat, cu gândurile goale și te concentrezi pe respiratie.

Toate meditațiile sunt grozave pentru a crește creativitatea, claritatea și mai ales pentru a elimina stresul, prin distanțarea noastră de lucrurile cu care ne luptăm.

Dacă sunteți liniștit și concentrat pe respirația voastră, felicitări: deja practicați meditația tăcută – sau neghidată. Dacă asta funcționează pentru tine, ține-o tot așa. Dar mulți începători apreciază să se țină de mână (metaforic) prin meditație ghidată, în care un profesor te conduce prin sesiune

Concentreaza-te

și procastrinarea

Când începem să ne concentrăm și să facem 1 câte 1 lucrurile pe care le avem în minte, eliberează o energie enormă și ne crește stima de sine și aprecierea pentru propria noastră capacitate de a realiza lucruri.

O modalitate uimitoare de a ne ajuta să ne concentrăm și să ne punem în actiune în loc să ne copleșim este să scriem ideile pe o foaie de hârtie.

A face o listă cu tot ceea ce ai în minte, a defalca lucrurile și a defini prioritățile, are o putere magică de a ne ajuta să obținem claritate, să luptăm cu copleșirea și să ne mișcăm.

Puteți utiliza agende scrise, note în telefon, liste și diferite aplicații. Important este să le testezi și să vezi care este mai potrivită pentru tine și să-ți aducă consistență.

Cu aceste 3 dimensiuni – corp, emotii, ganduri – aliniate și echilibrate, poți începe să crești spre dezvoltarea personală și împlinire. Totul este despre configurarea bazei pentru a începe să progresezi în viata ta.

A avea grijă de noi înșine este ceva care ar trebui să fie mereu pe lista noastră de lucruri de făcut, chiar dacă înseamnă să facem lucruri mărunte, cum ar fi să ne lăsăm telefonul acasă sau să facem baie. Nu există alegeri greșite când vine vorba de ceea ce vă umple ceașca, așa că începeți să luați legătura cu nevoile dvs. și să restabiliți prioritățile în consecință. Scopul este echilibrul dintre minte, corp și suflet, dar partea distractivă este călătoria care ne duce acolo

Vino și începe-ți călătoria uimitoare prin viata echilibrata! Sună-mă acum!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *